Για την παρασκευή ενός ποιοτικού espresso σημαντικό ρόλο παίζει ο καθαρισμός και η συντήρηση του εξοπλισμού. Ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες εξασφαλίζετε την μακροζωία του εξοπλισμού και την ποιότητα των εκχυλίσεων.
- Κάνουμε τυφλό κάθε βράδυ σε κάθε γκρουπ
- Βάζουμε τα κλείστρα σε μία λεκάνη με ζεστό νερό από την μηχανή, με ειδικό φάρμακο και τα αφήνουμε όλη την νύχτα
- Το πρωί ξεπλένουμε τα κλείστρα με κρύο νερό και τα κουμπώνουμε πάνω στα γκρουπ
- Τα κλείστρα θα πρέπει να είναι κουμπωμένα στην κεφαλή του γκρουπ γιατί έτσι διατηρούνται στη σωστή θερμοκρασία τα μέταλλα
- Καθαρίζουμε τα κλείστρα πάντα πριν από κάθε παρασκευή espresso
- Τα κλείστρα και τα δοχεία φίλτρου θα πρέπει να είναι στεγνά και καθαρά πριν από κάθε παρασκευή espresso