Καθαρισμός Μύλου Άλεσης

Καθημερινός καθαρισμός

  1. Αδειάζουμε τον μύλο άλεσης και αποθηκεύουμε τους κόκκους και ξεχωριστά τον κομμένο καφέ σε ένα αεροστεγές δοχείο το οποίο τοποθετούμε σε ένα σκοτεινό και χωρίς υγρασία μέρος
  2. Καθαρίζουμε με πινέλο τους δοσομετρητές του κομμένου καφέ
  3. Καθαρίζουμε την καμπάνα με χαρτί όχι υγρό και δεν την πλένουμε
  4. Σκουπίζουμε με ένα πανί όλα τα εξωτερικά μέρη του μύλου άλεσης

 

Εβδομαδιαίος καθαρισμός (αναλόγως την χρήση)

  1. Καθαρίζουμε το μύλο με τη χρήση οργανικών κόκκων (δοσολογία περίπου 1 καπάκι της συσκευασίας). Τοποθετούμε εντός της χοάνης τους οργανικούς κόκκους, θέτουμε σε λειτουργία για να καθαρίσουμε εσωτερικά τα μαχαίρια
  2. Με ένα πινέλο καθαρίζουμε καλά γύρω από τα μαχαίρια καθώς και τα υπόλοιπα μέρη του μύλου