Καθημερινός καθαρισμός
- Αδειάζουμε τον μύλο άλεσης και αποθηκεύουμε τους κόκκους και ξεχωριστά τον κομμένο καφέ σε ένα αεροστεγές δοχείο το οποίο τοποθετούμε σε ένα σκοτεινό και χωρίς υγρασία μέρος
- Καθαρίζουμε με πινέλο τους δοσομετρητές του κομμένου καφέ
- Καθαρίζουμε την καμπάνα με χαρτί όχι υγρό και δεν την πλένουμε
- Σκουπίζουμε με ένα πανί όλα τα εξωτερικά μέρη του μύλου άλεσης
Εβδομαδιαίος καθαρισμός (αναλόγως την χρήση)
- Καθαρίζουμε το μύλο με τη χρήση οργανικών κόκκων (δοσολογία περίπου 1 καπάκι της συσκευασίας). Τοποθετούμε εντός της χοάνης τους οργανικούς κόκκους, θέτουμε σε λειτουργία για να καθαρίσουμε εσωτερικά τα μαχαίρια
- Με ένα πινέλο καθαρίζουμε καλά γύρω από τα μαχαίρια καθώς και τα υπόλοιπα μέρη του μύλου