Σοκολάτα ζεστή ή κρύα είναι πειρασμός!

Οι ποσότητες κακάο που περιέχονται σε ένα ρόφημα ποικίλουν. Μία καλή αναλογία είναι να περιέχει το μείγμα πάνω από 30% κακάο.

Για τη σωστή παρασκευή ζεστού ροφήματος σοκολάτας χρησιμοποιούμε γάλα πλήρες σε λιπαρά 3,5% και ο βρασμός δεν πρέπει να ξεπερνάει το όριο των 70οC γιατί ομογενοποιείτε το προϊόν.

Για τη παρασκευή κρύας σοκολάτας η ποσότητα σε γάλα που απαιτείται είναι έως 50% λιγότερο από την ζεστή λόγω του πάγου που χρησιμοποιούμε. Χτυπάμε το ρόφημα με γάλα πλήρες σε λιπαρά 3,5% στο σέϊκερ και μετά προσθέτουμε το πάγο.

Αν θέλουμε να πετύχουμε γρανιτένια υφή και μεγαλύτερη διάρκεια στο κρύο ρόφημά μας χτυπάμε το μείγμα σε μπλέντερ μαζί με τον πάγο.

Share with your friends
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email